betul ke ni?


Hai readers ! Have a nice day today ya..^_^

Em..betol ke ni ek..? Ade bende yang buat aku kebingungan sebentar..ermm..aku tak pasti samada betul atau tak dengan ape yang aku dengar ni.., ade kura-kura ura-ura mengatakan sekiranya penggunaan broadband kita melebihi limit yang ditetapkan, secara automatik penggunaan broadband kita tu akan terus di block. (Aku harap takde la terus nak block-block camtu..)

Block maksud aku, kita dah tak boley online..tak boley berbuat ape-ape dah..melainkan kalo kita bagi makan broadband kita tu baru kita dapat online macam biasa..(topup volume untuk meneruskan kelajuan line broadband)


Susah la kalo camni...mane taknye..takkan tiap-tiap bulan nak topup broadband kan..kang tak makan pasal asyik topupkan broadband. Pokai alamatnya aku nanti..Haduii...

Apapun terpaksa la aku berjimat cermat menggunakan broadband ni..takut nanti cepat habis pulak kelajuan line dia tu..haishh..macam-macam je kan.. =='


# belajar berjimat cermat..

22 comments:

  1. mena?
    mcm2 koh..
    camney la kmk nang bayar setiap bulan.

    ReplyDelete
  2. @Michelle Hopell x pasti kmk bh..cma dgar cita jk..mun x mena,bgus la ya..xda gk mowk gago mikir nya tiap bln..hihi..

    ReplyDelete
  3. OKje tak tau pulak....bab-bab cam tu... husband le yg tau.... OKje pakai aje... he...he... ambik Unifi lah...RM100 je sebulan!

    ReplyDelete
  4. setau sy,kalau dah exceed limit,ble kte surf internet,jadi lmbt je la..ala kura2 gitu..xpenah plak sampai kene block..huhu

    ReplyDelete
  5. @~didiey~ mgkin tu cara yg terbaru punye kot..

    ReplyDelete
  6. Kak zan pun tak tau..min pakai je (walaupun kadang2 kelemah lembutannya menyakitkan jiwa)

    ReplyDelete
  7. @Norhaizan hakim hehehe...ade jugak kelemahan lembut kak eh..hehehee..

    ReplyDelete
  8. macam tu pulak daa...haishhh nak kat duit je tu

    ReplyDelete
  9. @BeLLa ye la kn..nak dt je diorg tu..sdgkn kite dh byr full tiap bln..

    ReplyDelete
  10. @~PILOT LOVER~ hehe..leceh mmg leceh..tp still gak pkai..hehehe..

    ReplyDelete
  11. guna celcom brukband skmm, rm25/sebulan. tapi mahal jgk nak beli simcard si. dah la susah nak jumpa.

    pernah hari tu, 3bulan tak bayar tapi boleh guna, kelajuan mantop. naik 1.5mb. huhuhu

    tapi last2 kene block sebab tak bayar. yang best, speed naik 1.5 mb. huhu

    ReplyDelete
  12. @Azriff Aziz hehehee..kalo tak kena block, mmg dh tanye kt mane beli sim tu tadi..hahaha..

    ReplyDelete
  13. mun lebih limit nya block lah? kmk xjuak, mun xbayar jak la nya block. haha

    ReplyDelete
  14. @Everything's Everythings tu la kn..apepn, harap2 org celcom tak jadi nak block..^_^

    ReplyDelete
  15. @aisya auk..ya kmk dngar la..mun da limit, di block terus..kali cdak mowk kita byr cpt2, ya la molh pia..

    ReplyDelete
  16. @Fiza Suhaimi ye la kan..mood happy pn x jadi happy sb bende2 macam ni...huhu..

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013