Cepat lapar, cepat jugak kenyang..

Hai alls..

Straight to the point oke :

Gejala yang sering kali berlaku kat diri aku..boleh dikatakan dah jadi amalan hidup aku dah gejala ni..(bukan diet oke) Ape yang aku nak sampaikan kat sini, cepat lapar dan cepat kenyang ni apabila kita terlampau la sangat lapar, pastu rase nak makan sangat pastu bile dah makan dengan 2 3 suapan terus je kenyang..Selalunye bila dah macam tu, rase dah kenyang yang teramat sangat..pastu sudah semestinya berlaku la pembaziran makanan..aku 'ter'buang makanan yang tak habis tu..Tak lame pastu,confem la aku lapar balik..pastu cakap sorang-sorang "nyesal buang makanan tadi" (erk..ade bunyi macam bengap ckit..hahahaha..)

Kadang-kadang tu, selalunya kalo aku lapar aku tak tahu nak makan ape..even berlambak makanan atas meja, tapi takde feel nak makan..pelik-pelik je kan..=_='

Teringat aku time aku kecik-kecik dulu..kalo aku tak habis makan,walaupun tinggalkan sebutir nasik dalam pinggan, mak aku cakap kalo aku tido nasik datang dalam mimpi aku nangis-nangis sebab aku tak makan dia..apelagi, aku makan sampai pinggan licin seolah-olah pinggan tu seperti sebelum digunakan untuk makan. Em, nasik pandai nangis eh..? O.o

16 comments:

  1. uhh pelik sungguh. hehehe pasni kalau lapar, makan banyak2 pastu simpan di perut bahagian tepi, buat tempat simpanan, nanti kalau lapar, terus ambil makan tu hehehehehee

    imaginasi tanpa sempadan. ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk...nanti sye cube...=D hehehehe...

      Delete
  2. Lebih kurang la.tapi kekdg buat tak layan je perut ni.mengada

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..boley ek bt x lyn..? kalo sye dh gelisah semacam je sb lapar sangat..hehehe..

      Delete
  3. sama! asyik lapaer jer. bila makan sikit jer tak banyak. sebab dah kenyang pelik kan???huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a..memang pelik sangat3..ingtkan sye sorang camtu, awk pn cmtu jugak...^_^ kawan cepat lapar cepat kenyang lh ni..heheheee...^_^

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. hehehe .. sama ngan kmk juak. baru 20++minit dah makan ya boleh gk rasa lapar. aihh pelik juak ohh. kenak kah? hehe~

    oOoo kitak , link blog kitak ada lam bloglist "sarawakian" kamek. jom tengok. haha ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali nyuroh diet, ya la pia eh...hahaha..

      tQ auk...^__^

      Delete
  6. Replies
    1. hahaha..bayangkan kalo nasik btul2 pandai nangis..memang sebulan x boley tido sb takut + bengang...hahahaha...^_^

      Delete
  7. kene makan secara teratur and paling penting ikut jam yg sepatutnya :) selamat mencuba :)

    ReplyDelete
  8. sama la kta tok... mun kmk makan cepat kenyang..kakya pande lapar baru..hahahah..sik kira banyak ne mek makan badan mek tetap cekeding..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk pn pia juak eh...mkn bnyk2, tpi x juak pandey mowk chubby..huhuhu..

      Delete
  9. sama la macam aku..dulu masa kecik bukan tau apa2..sebab taknak nasik menangis, terpaksa jugak makan sampai abis..

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013