Cerita karipap


Hai readers...

Sebenarnya aku memang takde idea nak buat entry..tapi aku tetap nak buat entry jugak. Tak buat entry, kang blog terbiar camtu je kan..tadi, time aku walking-walking sambil tu gak aku memikirkan idea nak buat entry. Pikir punya pikir, tiba-tiba aku teringat cerita tentang karipap. Memandangkan time tu aku tengah makan karipap la jugak.

Oke, ceritanya begini..satu masa dahulu (macam cerita dongeng je..hahaha..), aku tengah tengok cite drama melayu kat tv. Syok jugak la tengok tv malam-malam sebelum tido..Selalunya kalo tengok tv sebelum tido confem mata aku cepat-cepat je ngantok...

Sambil aku tengok cite, aku makan la karipap. Time tu, karipap memang menjadi feveret kegilaan aku la. Sambil aku makan karipap, aku tengok cite kat tv. Cite yang aku tengok pun pasal karipap jugak. Cite genre seram ala-ala canibal.  Last-last aku pun stop makan, sebab tengok cite tu..stop pasal selera aku dah spoil tengok inti karipap diorang taruk daging manusia yang dicincang halus. Kadang-kadang aku memang berimaginasi lebih-lebih. Pasal tu la aku termuntah teruk sebab aku berimaginasi karipap yang aku makan berintikan daging manusia yang dicincang halus.

Start dari hari tu la aku fobia nak makan karipap. Asal je tengok karipap, memang terbayang la cite tu. Aku rasa dah setahun lebih camtu la aku takmo makan karipap. Sekarang pun masih fobia jugak, tapi aku makan ckit je la..bukan ape, teringin nak makan..hahaha..



P/s : jangan terlalu kuat berimaginasi, buruk padahnya..hahahaha..


12 comments:

  1. Haa..kak zan ingat citer karipap daging manusia tu, memang loya tekak kan..di Perda,Penang ada satu gerai yg jual karipap gergasi, memang sedap!

    ReplyDelete
  2. @Norhaizan waa..karipap pn ade gergasi gak ea...mst sdp..^_^

    ReplyDelete
  3. ewww [bunyik ngegeh lok] hehe~
    ya lah makan xmerik orang :P

    ReplyDelete
  4. alahai cian karipap y feberat jd mangsa... hehe

    ReplyDelete
  5. hahahah nakal betul entri ni. hahah yang g makan depan crite macam tu tu kenapa. hehehehehe kan dah dapat fobia dengan inti karipap tu.. hehehe
    rasa macam nk gelak tutup mulut. hehehe.

    #tengah imagine cikque muntah-muntah, hehehehehehehehhehehe

    ReplyDelete
  6. @Michelle Hopell hehehe..kelak kmk berik ngn ktk deng...hehehe..

    ReplyDelete
  7. @Pn. Sheila@CC hehe..kesiankan karipap tu..tak psl2 jdi mangsa..hehehe..^_^

    ReplyDelete
  8. @mr.A hehehe..time tu takde cite lain, psl tu tengok cite tu..hehehe..

    #jgn imagine lebih2, kang termuntah jugak kt sane...hehehe..

    ReplyDelete
  9. haha.. sampe camya sekaliiii! haha

    ReplyDelete
  10. deng , kamek copy katun dlm entri ya kat ctuk [http://ainaakhodori0011.blogspot.com/2012/05/hye.html]
    mek copy jak then paste kat entri ya.
    senang sik? hehe~~

    ReplyDelete
  11. @Michelle Hopell lak kmk cuba..tq for da info deng...^_^

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013