Gara-gara broken english..


Hai all reader...smile always oke..^____^

Arini entry terupdate lagi..tapi sebenarnya, semalam dah aku nak upkan entry aku ni..tapi leka bace novel, sampai terlupa nak buat entry..hahaha..kalo boley pas ni aku nak update entry hari-hari lah...wee....walaupun idea sekejap datang, sekejap hilang, tetap upkan entry...melainkan kalo si broadband aku tu buat hal lagi, tak ter'up la entry aku..Nampak gayanya, mulai sekarang terpaksa la aku jimat-cermat pakai line broadband aku ni..leceh betol tau..iskkk..=.='

Broken english eh? Tau ke ape bende tu? Ala..yang speaking-speaking yang straight gitu-gitu..contoh, like banana fruit two time..hahaha..

Memandangkan kerja aku ni lebih kepada speaking, jadi aku terpaksa la kene speaking jugak..walaupun aku ni tak la terer mane speaking, tapi aku faham ape soklan-soklan yang orang ajukan kat aku..ok la tu kan, daripada tak tahu ape-ape..hehehee..

Cite ni dah lame dah, tapi baru arini nak keluarkan dalam entry..hehehe..(cite dah lapok, baru nak cite..) Dulu, 1st aku kerja memang kelam kabut je bila nampak mat minah salih datang tempat aku kerja..bukan ape, pasal aku takmo la nak ber'speaking dengan diorang tu..Bile diorang datang, aku senyum-senyum je. Dalam masa yang sama,. aku tak sedar yang aku diperatikan bos aku tu..satu hari, kene tegur la dengan bos aku tu. Oke, pasni tak buat lagi aku jawap kat bos aku tu..

Untuk kali yang seterusnya, ada sorang minah tua salih datang. Jadi, aku pun memberanikan diri la untuk bersuara. Dup dap kat jantung aku tu memang tak payah cakap la..memang seoalah-olah naik roller coaster je rase (walaupun aku belum pernah naik bende tu lagi). Aku cakap apa yang aku tahu je, tambahan pulak awal-awal dah aku sediakan skrip untuk aku ingat hafal apa yang perlu aku cakap. hahaha..sekali minah salih tu tanye soklan jauh meleset dari jangkaan aku, ape lagi aku tergagap nak cakap dengan dia..dengan muka penuh blur, last-last aku cakap yang aku tak berapa pandai sangat speaking-speaking..pastu dia cakap lagi, saya pandai speaking. (Erk..dia ni macam perli aku je..iskk..)



Lepas dari hari tu aku belajar la ckit-ckit berspeaking..aku malu weh..=='

P/s : Jadikan iktibar..hehehehe..

4 comments:

  1. owh my english.. saya pun sama jgk. xpandai pun nk berspeaking2 ni. tp tuntutan kerja nak xnk kena jgk buat =)
    hehe, lama2 perfect la tu :)
    ~singgah follow sini, hii

    ReplyDelete
  2. oh my english ..
    sebab ya la kamek mun jumpa ngan omputeh lari je lelaju. hahaaha :P

    ReplyDelete
  3. @baby comel ye la kn, lame2 ok la tu..hehehee..

    ReplyDelete
  4. @Michelle Hopell hihihi..kmk marek pn pia juak...mun boley ng mowk elak jk..tp kinek tuk, xpat gk mowk elak..hihihi

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013