Sikap sesetengah orang


Peace be upon you...

Aku nak cite la ckit tentang ape yang berlaku depan mate aku tadi. Aku cite ni, bukan nak buka aib orang la ye..jangan salah faham..lagi satu, aku cite ni bukan nak cakap aku ni perfect la..aku sekadar nak share cite yang mungkin boley dijadikan pengajaran buat kite sume..

Tadi, aku pergi bank sebab ade urusan yang perlu diselesaikan kat sane..sesudahnya aku selesai, aku pun nak keluar la dari bank tu..tapi, aku terpaksa menunggu dalam masa 15 minit camtu la..pasal ade staff bank nak ambik duit dalam mesin cash deposit tu..jadi pak sekurity kunci la pintu sementara diorang bereskan kerja diorang tu..sebab takut nanti ade orang nak rompak bile tengok orang pegang duit banyak-banyak..emm..bak kata bos aku dulu, orang baik-baik pun boley jadi jahat bile tengok duit banyak-banyak..tu pasal ade rompakan..(rasa-rasanya ade betul gak ape orang tua tu cakap)

Mase aku tengah menunggu, aku syok la tengok staff-staff tu kira duit..(aku bukan nak merompak oke..) Pastu perhatian aku terganggu la dengan sorang mamat ni. Dia nak keluar cepat, tapi pak sekurity cakap belum boley lagi bukak pintu..tapi, mamat tu tetap nak keluar..Pak sekurity tetap tak bagi dia keluar..Dalam fikiran aku, mungkin mamat ni nak berak, tu pasal nak cepat-cepat.

Aku tengok muke mamat tu dah bertukar jadi hitam..sebab marahkan pak sekurity tu,.pastu dia toleh la kat staff tadi tu, dan cakap.."boleh tak cepat-cepat buat kerja tu...saye nak cepat ni..kereta saye parking kat tepi jalan tadi..saye takut nanti JPJ saman saye".

Ingatkan nak berak tadi, rupenye takut kena saman..Ishh..dah tahu law jalan tak boleh parking sembarang, tapi masih jugak nak parking. Mungkin orang macam ni sama spesis ngan beruk, tu pasal dia bangang cikit. (aku rase beruk lagi bagus dari mamat tu)

  gambar contoh

Moral of story, jangan melangggar undang-undang jalan raya..pastu rasa dah buat salah, nak marahkan orang lain pulak..Sian pak sekurity kena marah mamat bangang tu,.



2 comments:

  1. hihi..mungkin jugak dia tak jumpa parking kot..sebab selalu kan area bank ni sesak sikit...huhu..tapi kalau ye pun, berbudi bahasa lagi elok..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kot..hihihi..mamat tu mmg takde budi bahasa..

      Delete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013