Hadiah buat cikgu..



Hai readers..

Kelmarin aku cuti,.dan memandangkan aku cuti aku jalan-jalan soping la dengan akak aku. Tu pun bersoping tanpe duit..poket dah pokai mokai, pasal tu soping-soping camtu je..=.=’

Dalam masa aku dok jalan-jalan soping ngan akak aku tu, memang kitorang borak-borak banyak. Ade satu cite yang akak aku citekan kat aku tu, yang aku rasa memang sangat melucukan. So, aku nak share la cite ni dalam entry aku ni..yela, idea datang apelagi rembat jadi isi entry la..hehe..(menyempat gak aku ni..hihihi..)

Aku ade sorang adik. Sekarang ni dia masuk pra sekolah kat bekas sekolah aku dulu..(rase rindu pulak kat sekolah tu..) Dengar cite, cikgu adik aku tu nak transfer tempat mengajar. Aku tak tau la kat mane cikgu dia tu nak transfer. Memandangkan cikgu tu nak transfer, jadi adik aku tu pujok la mak aku nak beli hadiah buat kenang-kenangan kat cikgu dia tu. Jadi mak aku tu belikan jugak la..sebab adik aku tu bukan main lagi puji lebih-lebih cikgu dia tu.. Hadiah tu siap dengan bungkus kertas hadiah pulak tu. Aku tak tau pulak hadiah ape yang mak aku belikan tu. Sebab lupe nak tanye ngan akak aku tu..hihi..

The next day, so adik aku tu bawak la hadiah tu p sekolah. Lagipun hari tu cikgu dia last kat sekolah. Balik je dari sekolah, mak aku tengok adik aku tu bawak bende yang same seperti yang dia belikan tempoh hari. Tapi bukan dalam kotak hadiah. Mak aku pelik la tengok, terus tanye.. “hadiah tu adik bagi kat cikgu tak?”  Dengan muke slumber adik aku tu cakap, “adik bagi kotak hadiah je, tapi barang ni adik ambik balik”. Apelagi, ketawa la mak aku tu..Dan sememangnya cite ni jadi bahan borak mak aku mase dia col akak aku..so, akak aku cite la kat aku lagi..dan aku cite ngan korang pulak..hahahaha..


p/s : agak-agak korang ape perasaan cikgu adik aku tu terima hadiah yang takde isi dalam dari  adik aku tu? Hahahaha…


10 comments:

  1. cikgu cakap : aku kena troll ngn budak la =='

    ReplyDelete
  2. cikgu conferm terkejut tu tapi still happy sebab ada org bagi kotak hadiah..senang sikit nk kemas2 barang mengajar..hehehe :)

    ReplyDelete
  3. saye rase..msti cgu die tu nanges..wahahahhaaa....debaek lah.Gelak guling2 saye bce entry ne :DD

    ReplyDelete
  4. cikgu : terkejut, terkaku, terdiam tak kata apa,,,

    hahahaha... memang adik alia pandai buat lawak... :D :D

    ReplyDelete
  5. @PILOT LOVER hihihi..bagi kotak je..tapi takde dalam..hihihi..:D

    ReplyDelete
  6. @cik azLyzah?.? hahaha..mesti cikgu tu lame terfikir kenape dia dapat hadiah tp takde pulak isi dalam hadiah tu...hahaha

    ReplyDelete
  7. @miz ruha hahaha...mmg confem terkejut cikgu tu..adik sye buat lawak tak sengaje...hehehehe...:D

    ReplyDelete
  8. hahaha pelik juak adik ktk ya :D
    apalah oww respon cikgu nya. hehe

    ReplyDelete
  9. @Michelle Hopell biasa la agk kecik...hehehehe...

    kali cikgu ya sa grm li jk sb dpt hadiah kotak...hehehe..:D

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013