Cerite bantal busuk


Hai alls...salam 1 Malaysia...

Aku dok blog walking-walking tadi tibe-tibe pulak aku teringat ngan bantal busuk aku. Korang ade bantal busuk tak? Haa..mesti ade kan..tapi tak mo ngaku..hehehe..

Dulu aku ade seekor bantal busuk..Waktu tu umur aku dalam lingkungan 6 tahun macam tu la. Tapi apabila umur aku 10 tahun aku dok rumah makcik aku, sebab waktu tu mak ayah aku sebok kerje. Lagipun takde orang nak tengok-tengokkan aku. Sebab tu diorang tumpangkan aku kat rumah makcik aku tu. Semenjak aku dok rumah makcik aku, aku berjauhan dengan bantal busuk aku tu. Bantal busuk aku memang aku sengaja tinggalkan kat rumah. Sebab takut anak makcik aku tu ambik bantal busuk aku tu. Hehehe..

Dari hari ke hari sampai la aku abis sekolah menengah aku memang tak pernah tengok bantal busuk aku tu sebab mak aku simpan. Satu hari, aku pegi la cari bantal busuk aku tu. Tak jugak jumpa-jumpa. Last-last aku tanye la mak aku mane perginye bantal busuk aku tu..Mak aku cakap, bantal busuk aku tu dia dah bagi ngan anak buah aku yang paling bongsu. Iskk..Bukan main kecewa lagi aku sebab bantal busuk aku dah berpindah hak milik. Mane taknye, bantal busuk tuuuu..sape yang tak sayang kan. Banding ngan pakwe aku, aku lagi sayang bantal busuk aku tu...hahahahaha,,

Apapun aku tetap rindukan bantal busuk aku tu walaupun dah berpindah hak milik. Korang tau tak, bantal busuk aku tu spesel. Sebab dulu waktu aku mula-mula dapat bantal busuk aku lukis muka kat bantal busuk aku tu. Hihihihi..

 Sumber google


#mesti korang ade bantal busuk jugak kan...aku rase sekarang pun korang masih bawak bantal busuk tu kehulu hilir kan..ngaku cepat...hahahahaha...



10 comments:

  1. hahha lebih sayangkan bntal busuk dripada pakwe kn, sbb bntal busuk xboleh dicari, kalau pakwe boleh,kahkahkah

    saye xde bantal busuk, selimut busuk adelah,hehehe

    ReplyDelete
  2. @NORSHAHFEZA HAMSAN hehehe..takpe, aslkn ade perkataan busuk belakang...hahahaha...=D

    ReplyDelete
  3. Hehe..Nina takde bantal busuk tapi semua bantal Nina akan buat sampai busuk..ahaha..adoi,terkantoi suda..

    ReplyDelete
  4. @Nina hehehe...terkantoi suda...hahaha...=D

    ReplyDelete
  5. saya tak ada bantal busuk..tapi roomate saya dulu ada bantal busuk..akak itu dah umur 22 tapi masih lagi simpan bantal dia dari baby..siap letak dalam handbag, kalau balik rumah mesti bawa sekali bantal tu..hehe..kalau hilang je, mesti berpusing satu bilik cari bantal. kelakar. comel sangat.

    ReplyDelete
  6. @Nurul Aini hehehe..sampai camtu sekali ek..kelakar lah..ntah2, time dating pun dia bawak bantal tu jugak kn...hihihihi..=D

    ReplyDelete
  7. Ha..ha... tak ingatlah Cik Que.... rasanya tak de kot!!! he..he...

    ReplyDelete
  8. @hainom OKje hehehe..takpe takde, pasniboley g pinjam bantal busuk anak okje..hehehe..=D

    ReplyDelete
  9. oOhh..akk pun ada jgk bntal busuk wlpun dh tunang ni..hehe..
    kalau time webcam, msti cik abg akk tnya..then akk ckap bntal busuk kita laa.dah kwin nti kita bawak sama..:P
    hahaha..siap warning awl2 tu kat cik abg..

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013