Dahulu mee sedap, sekarang pun mee sedap


Hai alls...salam 1 Malaysia...


Korang mesti ade kan makan mee sedap.. Mee sedap la menu faveret aku. Especially mase aku tengah lapo menggila. Kalo dah lapo tu, aku memang melantak 2 bungkus mee sedap. Baru aku kenyang. Mesti korang fikirkan yang aku ni gelojoh kan? Yup, aku ngaku aku seorang yang gelojoh.. tapi mase aku lapo je la. Hahaha..=D

Dulu mase aku masih dalam alam persekolahan, memang mee sedap lah jadi makanan rutin harian aku. Yela, mase tu dok asrama. Memang aku bawak makanan extra la,.nak cakap makanan kat dewan tu tak cukup takde la..tapi kalo tak bawak makanan extra macam tak lengkap je hidup kat asrama. Hihihi..

Kadang-kadang tu ade jugak member-member aku buat bisnes mee sedap ni kat asrama. Memang banyak untung la buat bisnes ni. Mane taknye, sebungkus diorang jual RM1. Kalo yang 1 pek tu, mesti la RM5 kan. Pastu sekotak ade 8 pek sume. Kalo habis jual sekotak RM40 dalam tangan. Kira untung ade la dalam RM20 lebih camtu la. Sebab beli sekotak mase tu tak sampai RM20. Tu pun beli cash & beli banyak-banyak.

Bercerita pasal mee sedap ni, kucing mak aku pun seorang peminat mee sedap jugak tau..amacam? Nak challenge ngan kucing mak aku tak? hehehe..Aku akan masak 3 bungkus mee sedap kalo kucing mak aku ade kat rumah sebab sebungkus aku bagi kucing mak aku tu melantak habis-habisan. Mesti korang tak percaye kan kucing mak aku tu dapat habiskan sebungkus mee sedap? Betul..aku tak tipunye. Memang kucing mak aku tu dapat habiskan sebungkus mee sedap kalo dia betul-betul lapo. Hehehe..


kadang-kadang mee sedap ni kalo dimakan macam tu je pun sedap gak...hihihi...




16 comments:

  1. INI MEE MEMANG SEDAP .. SAMA NAIK DENGAN NAMA .. HAHAHA

    ReplyDelete
  2. @dEdEQ dE wIshEs hehehe..terhidu bau pun dah boley bt lapo...hihihi..=D

    ReplyDelete
  3. betul..dulu selalu makan..sekarang je dah kurang..lapor lah pulok..hehe.

    ReplyDelete
  4. @Nurul Aini hehehe..nampak gayanya,terkena panahan dari mee sedap pulan ni..hehehehe..=D

    ReplyDelete
  5. pelik lah cik que, kucing pon mkn mee sedap,hahah

    ReplyDelete
  6. Pagi sobat..
    Waw nice post..
    Yang post sebelum nya juga bagus tapi ini lebih baik dari yang lalu..:)
    terus berkarya ya..
    Haha..:D
    oh ya mampir juga ya ke my blog..:)

    ReplyDelete
  7. suka je mee sedap ni tp dah lama kot tak makan ....

    ReplyDelete
  8. feberet ni..sebungkus memang tak cukup..

    ReplyDelete
  9. Cik Que ni memang betul-betul hantu Mee Sedap!he..he...

    ReplyDelete
  10. @Fdjh tQ...nanti mampir ke blog kamu...=D

    ReplyDelete
  11. @lynn kamarul ehehe..mee sedap akan bertambah sedap kalo lame tak mkn...=P

    ReplyDelete
  12. @nur anis same la..saye pun mcm tu gak..sebungkus mkn confem nak tambah makan sebungkus lagi..=D

    ReplyDelete
  13. mule mule try ta gemar , tapi skrg hari hari nak , hehehhe

    ReplyDelete
  14. @Nur farahiza tu la penangan mee sedap...boley bt org ketagih nk mkn...hehehehe...=P=D

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013