Nasi lemak ke ni?


Hai alls...salam 1 Malaysia...


Sebenarnya kelmarin dah aku publish entry ni. Tapi memandangkan entry kelmarin aku bertajuk Wordless Wednesday, tak jadi pulak aku publishkan..

Al kisah kelmarin :

Sebelum aku pergi tempat kerja, aku singgah lah kejap kat gerai tepi jalan sebab nak beli makanan untuk aku sarapan nanti. Singgah je, aku tertengok la nasi lemak. Umm..kira faveret aku jugak lah nasi lemak ni kalo pekenakan dengan air milo panas. Perggh...meleleh air liur...Aku pun terus beli 2 bungkus nasi lemak tu. Bukan main excited lagi aku sebab nak makan nasik lemak tu.

Sesampainya aku kat tempat kerja, aku standby sume la perkakas untuk aku gunakan makan nasik lemak tu. Buat air milo, pastu masukkan nasik lemak dalam pinggan. Dalam masa aku memasukkan nasik lemak tu dalam pinggan aku tak lah se'excited mula-mula beli pagi tadi. Sebabnya....................nasi je banyak. Sambal-sambal & telur seciput je. Iskk..bengang la aku kejap sebab tengok nasi lemak tu. Selera nak makan pun hilang camtu je. Tapi, aku paksa gak tekak aku telan nasi lemak yang "banyak" sambal-sambal tu sebab takmo membazir. Lupe pulak aku nak snap gambar nasik lemak tu sebab terlalu bengang..


#bisnes-bisnes jugak..untung-untung jugak..tapi kepuasan pelanggan pun fikirkanlah jugak.

p/s : Aku sebenarnya nak makan real nasi lemak.

Macam ni la nasi lemak yang aku idam-idamkan. Sama rata.
Sumber gambar : Google





14 comments:

  1. org yg kejar untung ni memang macam2 kan?Kalau kak zan, sah tak pegi lagi gerai tu.(teringat restoran nasi lemak ayam kampung kat Ipoh..memang mearbeles)

    ReplyDelete
  2. @Norhaizan hakim a'a kak zan..sampaikan kepuasan pelanggan seolah2 diketepikan je..mcm tak penting je bgi diorg..

    wah..mcm best je bunyi ni..=)

    ReplyDelete
  3. Maaf cikque..apa yg sepatutnya kak zan lihat bila klik di sini tu..kak zan cuma jumpa NOT FOUND Error 404!

    ReplyDelete
  4. @Norhaizan hakim owh..takpe, nanti cikque repair balik..^___^ tQ kak zan sb inform...=)

    ReplyDelete
  5. saya pun tak suka nasi lemak yang sambal secoet je tu..tak de feel nak makan..tu yang suka beli nasi lemak yang kita boleh isi sendiri tu..suka hati nak letak sambal banyak mana..

    ReplyDelete
  6. @nur anis same la..kalo sendiri buat, baru puas hati kn...tp mslhnye, cik Que x pandai bt nasi lemak...huhuhu..T__T

    ReplyDelete
  7. sama la dik..akk sllu beli pun gitu..nasi bnyk, sambal ciput..seteres je..yela, nasi lemak tu kalau xde sambalnya, mna nak lengkap kan..betul tak..

    ReplyDelete
  8. @Mimie Najib hehe..betul tu kak..sambal tu ibarat penyeri dalam nasi lemak..kalo takde, tak berseri la nasi lemak tu..=D

    ReplyDelete
  9. kadang2 semua benda yg kite beli dah jadi ciput je..
    ayam kfc kt sini pun dah kecik2 je..
    semua brg dh mahal...huhu
    salam kenal :)

    ReplyDelete
  10. @aTieYusof Family btul3...skrng brg dh mkin ckit dh..dh pulak tu mhl..pastu x menepati kehendak pelanggan..huhu..

    salam kenal jugak...^__^

    ReplyDelete
  11. sy kalau makan nasi lemak mesti nk sambal lebih. kalau sambal kurang mmg x rasa best...

    p/s : lama kot tak makan nasi lemak... klu mkn pun setakat rasa sesuap dua

    ReplyDelete
  12. @NORSHAHFEZA HAMSAN betul3..sape tak sakit hati kalo bende tu x memberikan kepuasan kpd kita sbgai pelanggan..=)

    ReplyDelete
  13. @lynn kamarul saye pun mcm tu mama lynn. Kalo sambal sikit feeling nak mkn lari..^__^

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013