Nivea sparkling + pimples


Hai alls..

Sekarang ni aku sedang belajar membuat entry banyak-banyak dalam satu hari. Sebabnye........sebab........sebab saje je..hehehe.. =D

Aku runsing dengan 1 hal ni. Yela, sape tak runsing kan kalo muke dah timbul jerawat-jerawat. Muke yang dulu halus mulus, sekarang dah macam kawah merah dah. Iskk..

Dulu aku ade pakai set nivea sparkling white. Memang berkesan untuk memutihkan kulit muke. Tapi masalah nya, muke aku berjerawat. Putih tu memang putih la kulit muke aku, tapi ade jerawat. Macam takde gune gak kalo takat putih je tapi berjerawat.

 krim siang & krim malam


pencuci muka (memutihkan & menghaluskan kulit muka)


toner (menyegarkan muka & membersih muka)

Sekarang ni aku tak tau dah nak pakai ape selain pakai eskinol (prevent pimples). Kalo korang tau cara nak buang jerawat tu, mohon bagitau la saye ye..


p/s : kalo korang nak putihkan kulit muke tu, korang gune la nivea sparkling white. Memang kesannya amat memuaskan.


13 comments:

  1. saye xpakai pape produk,heheh n tak dpt nk share pape,hihi tp sibuk mengomen=p

    ReplyDelete
  2. Kak M pakai Sabun susu beras dr Thailand ngan compact powder Maybelline je..

    ReplyDelete
  3. @Si Matatajam Owh..mesti berkesan hilangkan jerawat kan kak M..nak try la kalo camni..^__^

    ReplyDelete
  4. Kak zan pu pakai cream nivea ni, sesuai dgn kulit kak zan.
    Semasa remaja dulu, kak zan pun ada masalah jerawat..macam pruduct kak zan cuba dan ginvera pimple cream serasi dgn kak zan.

    ReplyDelete
  5. Cik que..apa pasal loreal punya ads. tu tak ditemui pagenya...kena boikot ke?

    ReplyDelete
  6. @Norhaizan hakim ginvera pimple cream? Tak pernah dengar lagi..ape2pun makaseh kak zan sb bg info..lepas ni nak godek2 kt kedai..^_^

    ReplyDelete
  7. @Norhaizan hakim eh..ya ke ni? Tak tau la pulak nape boley camtu..em..-__-

    ReplyDelete
  8. Pasal jerawat OKje pun tak tau... sebab muka OKje jarang keluar jerawat...jenis kulit kering agaknya!

    ReplyDelete
  9. ain suggestkan makan vitamin c 500mg/ PF vitamins..yang namee roslan makan tu..sbb memang menjadi..boleh nampak kesan dalam masa seminggu je..klu berhenti makan tade side effect pun..

    .vit tu cover luaran dan dalaman...memang mengangumkan lah hasilnya...murah pun murah...jgn risau vit tu tade side effect pun..macam makan vitamin c wana oren kecik2 dulu....hhehe..eh..terpromote pulak...

    tp hasil lepas ain makan memang mengagumkan..terus tolak semua alat kosmetik, alat make up yg lain..bergantung pada vitamin c je..hehe

    ReplyDelete
  10. ain suggestkan makan vitamin c 500mg/ PF vitamins..yang namee roslan makan tu..sbb memang menjadi..boleh nampak kesan dalam masa seminggu je..klu berhenti makan tade side effect pun..

    .vit tu cover luaran dan dalaman...memang mengangumkan lah hasilnya...murah pun murah...jgn risau vit tu tade side effect pun..macam makan vitamin c wana oren kecik2 dulu....hhehe..eh..terpromote pulak...

    tp hasil lepas ain makan memang mengagumkan..terus tolak semua alat kosmetik, alat make up yg lain..bergantung pada vitamin c je..hehe

    ReplyDelete
  11. @hainom OKje wah....bestnye okje...maksudnya, jerawat tu takmo ngan okje la tu..sb tu dia jarang keluar kat muke okje...=D

    ReplyDelete
  12. @Ain Dzaya wah...mcm best je ni..mcm nk cube pun ade jugak ni..takpe, promote je..^__^

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013