Patut kah??


Hallo alls..

Lame dah tak berupdate entry..tapi walking-walking dalam blog ade la..cume nak update entry tu macam takde mood je..idea nak buat entry tu memang ade, masalahnya mood nak taip-taip tu hilang sekejap. Hehe..

Eh, bulan November dah sekarang ni ye..tak sangke pulak. Sekejap je mase berlalu..tinggal sebulan je lagi nak habis tahun. Memandangkan hari ni hari pertama di bulan November, aku nak buat sikit lah entry.

Hari ni aku memang busy giler. Sebab arini aku buat report dan faks report tu. Faks report pergi 35 orang. Series, aku memang tak suka kalo buat bende ni. Bukan ape, kadang-kadang tengah faks report kadang-kadang report yang dihantar selalu je transmit error. Bila dah transmit error tu, terpaksa la buat semula. Sebabnya nak pastikan report yang dihantar tu sampai. Kadang-kadang tu ade jugak yang tak dapat faks. Sesungguhnya perkara macam ni memang betol-betol melecehkan aku. -_-'

Tadi masa aku tengah faks report, aku bengang la sekejap. Sebab selalunya aku faks pergi nombor tu takde masalah. Tiba-tiba arini pulak buat hal ngan aku. Apelagi dengan perasaan geram aku faks la banyak kali sampai kesemua report tu sampai kat nombor tu. Aku rase ade 10 kali camtu la aku cuba. Last-last baru dapat. Fuh..lega..sebab takde la nak buat kerja 2 3 kali. Settle je kerja aku tu, aku terfikir la nak relax-relax jap. Belum sempat aku nak berehat, tiba-tiba ade calling. Aku jawap la calling tu , pastu orang calling tu tanye la pasal report yang aku hantar tu tadi. Dengan sora yang marah tiba-tiba orang yang calling tu cakap yang aku dah terfaks banyak bende yang sama. Sampai dia cakap "Kertas saya dah habis, takyah nak faks banyak-banyak". Aku gtau la kat dia yang mase aku faks tu transmit error. Belum habis aku jelas kat dia terus dia off calling tu.

Aku terfikir la sekejap pasal orang tu. Orang tu secretary kepada YB dan YB tu ahli komuniti tempat aku kerja. Bila aku fikir balik, takkan nak beli sebuku kertas A4 tak dapat, baru berapa keping kertas terbazir secara tak sengaja dah bising. Lagipun kan ke dia kerja dengan YB. Iskk..bengong la sangat orang macam ni. Berlagak tak kene dengan tempat. Aku bukan ape, kalo dia tu cakap elok-elok takda la kite nak persoalkan bende macam ni.

# Macam-macam orang, macam-macam ragam...

8 comments:

  1. ye lah...lama tak dengor citer dari cik que yg comel nih.
    cik secretary tu baru lepas kena marah ngan bos dai kut..

    ReplyDelete
  2. pasal xde mood nak buat entri tu, emm memang solusi susah nak melekat. hehe. kerajinan membatasi idea la kan. hehe keep it up alia @ cik que.

    ReplyDelete
  3. Mun dengan kamek dah lamak dah urang kedak ya kenak sembor.. huhu..

    ReplyDelete
  4. @Isabel Diaz kmk x mowk sembor lok..mun len kali ny gk cm ya, bok kmk sembor terus...hehehe...=D

    ReplyDelete
  5. he...fax sikit pun salah banyak pun salah kan.... tak dapat copy baru tau...ha...ha...kan Cik Que

    ReplyDelete
  6. @hainom OKje hehehe..alang2 bgus takyah fax..hehe..

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013