Salah siape ye..............


Hai alls...salam 1 Malaysia..

Penat betul la arini sebab sehari suntuk jalan-jalan. Maklum la, off day katakan..hehehe..Lame dah tak jalan-jalan camni..jalan-jalan sampai penat..pastu tulang-temulang macam nak patah je..pastu badan sengal-sengal..Eh ! Macam orang tua la pulak kan..hehehe..=D

Petang tadi aku baru balik rumah selepas 4 hari dok menginap kat rumah sewa akak aku sebab nak temankan dia. Housemate dia balik kampung dan pasal tu la dia suh aku temankan dia.

Se'on the way nya aku dalam perjalanan nak balik rumah, ade la berlaku eksiden kat trafik light yang tak jauh sangat dari rumah sewa akak aku. Setibenye aku kat trafik light tu ade sorang kakak yang tengah kendong baby dia masih dalam keadaan terkejut dan muke yang pucat keluar dari kereta tersebut. Dan laki dia alihkan kereta dia yang dah remuk bahagian depan pergi tepi jalan. So, tanpa segan silu aku pun bertanya.

Aku : "Akak ok ke?"

Tapi akak tu tak jawap, sebab masih terkejut. Aku tanye lah lagi..

Aku : "Macam mana boley kene langgar ni kak?"
Akak : "Saya tak tau..". (dengan muke masih pucat)

Ok, aku faham..sebab kejadian tu berlaku dengan pantas dan sebab akak tu masih takut-takut terkejut jadi memang dia tak ingat macam mane kejadian berlaku.

Aku : "Mesti kene report polis ni kak.."
Akak : "Jangan, jangan report.."

Terkejut jugak aku bile dengar akak tu cakap macam tu..mane taknye, ade ke kene langgar takmo report polis. So, aku diam je..takmo banyak cakap. Pastu tibe-tibe akak tu mintak tolong aku.

Akak : Dik, boley tolong akak tak? Tolong col anak akak.

Aku pun tolong la. Bile je lepas tolong aku perhatikan la laki dia tepi kereta. Pastu terjerit-jerit terpekik terlolong panggil dia punye bini. Bunyi macam marah. Pastu laki dia tu tengok arah aku. Macam marah-marah je. Aku pun cepat-cepat beredar dari situ.

Dalam perjalanan aku ke rumah, otak aku ligat fikirkan tentang hal tadi. Aku rasa mungkin diorang tadi kene langgar lari. Tapi nape si akak tu tadi takmo report polis kalo memang betul kene langgar lari tadi. Bila aku ingat balik, laki akak tu macam mabuk. Mungkin mabuk kot. Tu pasal akak tu takmo report polis. Bile aku fikir lagi, kalo diorang langgar orang mesti la orang yang dilanggar tu masih terpacak kat sane sebab nak mintak ganti rugi. Tapi aku tengok bayang-bayang kereta kene langgar pun takde. Kesimpulannya yang dapat aku fikirkan mesti diorang kene langgar lari. Dan dalam masa yang sama laki akak tu mabuk.


# cerite sebenar aku memang tak tau, jadi aku buat la kesimpulan sendiri melalui pemerhatian aku tu..Bingung jap pale ni..=__= Bingung pasal tak tau sape salah......berangan nak jadi polis pulak aku ni kan..iskkk...




6 comments:

  1. Cik Que ni memang bagus betul.... rakyat malaysia yg perihatin! Tahniah...he..he..

    ReplyDelete
  2. bahayanya..hehe..nasib baik cik que lari kalau tak mungkin laki dia telan cik que hidup-hidup..orang dah tolong sepatutnya ucap terima kasih..nasib baik ada juga yang perihatin macam cik que..hehe.

    ReplyDelete
  3. @Nurul Aini yela..ntah ape2 pulak org tu nak mrh tak tentu psl..^_^

    ReplyDelete
  4. garangnye laki akak tu nasib dia xmarah cik que huhu

    ReplyDelete
  5. @Cik Ain laki akak tu mabok..sb tu la garang semacam je...huhuhu..

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013