Jiwa kacau


Hai alls...salam 1 Malaysia...

Oyeah...laptop aku tak jadi arwah. Tak sangka dia boleh hidup balik. Gumbiranya.. tadi baru je lepas gi survey laptop baru. Pastu balik je rumah tengok-tengok laptop aku tu dah siap direpair oleh abang aku. Trimas ye bro..! Selamat duit aku kali ni. ^___^

Oke, laptop dah kembali sedia kala..aktiviti pun turut seperti sediakala jugak. Hikhik..happynya la pulok. =)
Sebenarnya sepanjang aku tak berbloging hari tu aku sedang memendam perasaan yang sangat hebat sehingga menyebabkan jiwa & fikiran aku sedikit kacau. Nak luahkan tak tahu nak luahkan kat sape. Nak cerita dalam blog, macam tak sesuai je..em..takpe lah, cerita sikit pun kira ok la.

Aku rasa sekarang pun jiwa & fikiran aku tak tenteram bila asyik fikirkan benda yang sama. Ye la, semenjak ex aku meluahkan perasaan dia terhadap aku hari tu mane taknya aku tak keruan jadinya. Tambahan pulak aku masih mempunyai perasaan terhadap dia. Tapi dalam masa yang sama aku dah bersama orang lain. Aku takmo sakitkan hati orang lain hanya untuk kepentingan diri sendiri. Tapi aku kebingungan disebabkan aku tak dapat hilangkan perasaan aku tu terhadap ex aku tu. Lupakan je? Bagi aku tak semudah seperti yang dibayangkan. Sakitnya hati, hanya Tuhan saja yang tahu.



#entri ini hanyalah untuk luahan hati..


33 comments:

  1. byk istigfar dan berdoa... kalau blh bt solat istikharah... insyaAllah akan diberi petunjuk dan ketenangan... :)

    ReplyDelete
  2. erm.. fikir baik2 dik.. jgn ikut perasaan sgt..timbang baik & buruk sebelum menentukan pilihan..jgn lupa berdoa minta Allah tunjukkan jalan.. InsyaAllah DIA lebih mengetahui mana yg terbaik utk cik que..:)

    ReplyDelete
  3. @aTieYusof Family terima kasih ye kak ats nasihat tersebut...:)

    ReplyDelete
  4. hehehe..samalah saya..dulu laptop rosak.. jiwa pun kacau juga..ehem2..pasal perasaan ni complicated sikit.

    ReplyDelete
  5. @Nurul Aini btul3...kalo dh melibatkan perasaan mmg sngt complicated..huhu..

    ReplyDelete
  6. laptop 2 arwah ke mendiang?

    bwk la banyak2 bersabar......

    ReplyDelete
  7. laptop nak jadi arwah tetibe tak jadi.. hhihi . lawokk . :)

    bersabar yea! pilih yang terbaik :)

    ReplyDelete
  8. tepuk dada tanya hati, andai kesalahan dia x sebesar mana, dan kite penah lakukan kesilapan yg sama, mungkin bl pertimbangkan, tp kalau sebaliknya, lebbih baik tunggu yg lebih baik :D

    ReplyDelete
  9. bykkan berdoa semoga Allah memberi petunjuk :)

    ReplyDelete
  10. aie besa la org kacak nak?
    hehehe :P
    pk baik2 lok deng. :)

    ReplyDelete
  11. Susah jugak tu Que...ditelan mati mak diluah mati bapak....solat istikharah le...

    ReplyDelete
  12. alia, blog dah bertukar warna ye..
    cantik header... ^_^

    ReplyDelete
  13. payah gak tu kan.. tapi sure ke ex tu tak kan mintak break lagi lepas tu? so bagi aku, kalau dah bahagia dengan yang sekarang ni, tak payah r nak time ex tu lagi.. kalau betul sayang lagi dekat ex tu, tak patut ko decide bercinta ngan yang sekarang ni kan? hmm.. pendapat aku je..

    ReplyDelete
  14. @ANISRAHIM nasihat yg sangat baik..terima kasih ye..^__^

    ReplyDelete
  15. @michelle De hunny hehe..x terkabe gk mowk fikir tok deng..hhihi..=P

    ReplyDelete
  16. @kay_are x salah beri pendapat..apa2pun pndpt ko tu mmg diterima akl..^_^

    ReplyDelete
  17. bagi sy buat perbandingan
    kenapa ex tu break dgn kamu dulu
    so dr situ kita boleh tgk dia ada tak ciri2 boleh buat balik perkara yg sama

    btw,
    if masih tak sure, buatlah solat iistikharah utk mnta petunjuk :)

    btw, thanks visit blog saya

    with love from perak
    -xoxo-
    S

    ReplyDelete
  18. @Syazana Zainn terima kasih ats nasihat yg diberikan..=) saye sngt menghargai komen yg diberikan..^___^

    ReplyDelete
  19. Soal hati dan perasaan nie memang complicated sikit...
    Hanya Cik Que yang dapat rasa, siapa di antara mereka yang terbaik untuk Cik Que ^_^
    Wilma doakan yang terbaik ya...

    P/S: Dah lama Wilma tak BW di sini...Sibuk sangat2...Anyway, Wilma suka design baru blog Cik Que...Cantik ^_^

    ReplyDelete
  20. Pasal perasaan tok complicated sikit. Semoga cepat setel okay ;D hee

    ReplyDelete
  21. minta petunjuk dari Allah lia..dalam masa yang sama, selesai solat doa minta Allah beri petunjuk..mcm akk dulu mcm tu jgk..nak buat solat istikhrah tak tahu..last2 lepas solat, berdoa..alhamdulillah, Allah bagi petunjuk..dan akk sekarang masih bersama dgn en.tunang.. :)

    ReplyDelete
  22. @Dunia Wilma tQ sudi doakan yg terbaik utk cik Que..^__^

    ReplyDelete
  23. @Mimie Najib terima kasih ye kak ats nasihat tu..^___^

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013