Tips : Ubat gigi dan garam hilangkan bintik hitam


Hai alls..

Tak tau pulak aku ubat gigi ngan garam boleh hilangkan bintik-bintik hitam. Tips ni aku terjumpa kat Yahoo news waktu aku nak check email aku tadi. Nampak macam menarik. Dengan tanpa segan silu malu-malu, aku pun copy paste kat sini. Hehe!

Check it out ;

Siapa suka apabila bintik hitam muncul kembali? Hendak hilangkannya cukup susah. Mungkin anda sudah buntu dengan pelbagai cara dan produk.

Tahukah anda campuran ubat gigi dan garam dapat membantu menghilangkan bintik hitam? Cuba tips di bawah dan lihat sendiri hasilnya.

1) Campurkan ubat gigi berpudina bersama sedikit garam dan sukatannya harus sama rata.

2) Apabila ramuan sudah sebati, sapukannya di serata muka dan juga di tempat – tempat yang mempunyai bintik hitam. Elakkan menyapu terlalu rapat pada mata kerana kesan pudina membuatkan mata anda pedih. Selesai meratakan ramuan, biarkan selama 5 minit.

3) Kemudian, urut wajah ada menggunakan dua jari dalam gerakan membulat kemudian bilas dengan air suam.

4) Akhir sekali, ambil air batu dan balutkan bersama tuala dan sapukan ke seluruh wajah terutama di hidung, ini bertujuan untuk menutup liang-liang roma yang terbuka.

Lakukannya seminggu sekali dan lihat perubahannya. Di samping itu, kulit anda akan berasa lebih lembut dan segar.



#Aku pun nak cuba jugak ah kalo camni..korang pun cuba la jugak, mana tau kot-kot tips ni berkesan.. ^__^


11 comments:

  1. eh nak cuba jugak la. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la..kot2 mungkin berkesan...^__^

      Delete
  2. wah bagus info ni...
    nanti boleh amalkan...TQ sharing sis:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wc...mgkin ada betulnya info ni..x salah kalo nak mencuba..

      Delete
  3. hehe, cara yang paling mudah beli krim kat guardian :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tpi kalo tersalah beli krim boleh naya pulak kulit muka..hihihi..:D

      Delete
  4. duhal.. baruk lah kmk tauk.. boleh la cuba tok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk pn bok tauk juak..coba jk..ne tauk mena ny dpt k ngilang nk ya..:)

      Delete
  5. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Mowk mewk ncoba tips towk. Ney tawuk mowk ilang. Hope x da side effect. Hahaha..

    ReplyDelete
  7. Hi...saya bw...dah add blog awak pun...nanti awak follow add blog saya jugak yer...saya baru belajar berblog

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013