Alkisah kuali..


Fuyoo...lama pulak rasanya dah menghilang...

Hi alls..


Laptop aku sekarang ni memang sangat awesome..sampaikan aku bengang semacam je bila tiap kali nak guna..kalo boleh, 'teringin' nak hempuk kat dinding..namun apakan daya, aku bukanlah manusia yang takbur..Silap hari bulan ada orang tertengok aksi kita hempuk-hempuk laptop cakap kita gila pulak..huihh..

Aku taip ni saja je nak cerita-cerita barang yang takdak paedah ni..nak buang boring katanya..

Tadi, lepas jenjalan ngan buah hati kita, kitorang singgah la kat kedai makan..Lepas habis order, seperti biasa kitorang borak-borak la, sementara menunggu makanan order yang tak kunjung tiba.

Dalam masa kitorang borak-borak, bunyi orang memasak tu menarik perhatian aku..Macam orang main lempar kuali pun ade..hahahaha..

Apalagi, 'terborak' la kitorang pasal tu..

Me : Awak, bersungguh betul orang masak makanan yang kita order tu ek..hihi..

Buah hati kita : Hmm..agaknya diorang tu saje-saje ketuk kuali..

Me :Eh, ade pulak macam tu..

Buah hati kita : Yela, masak bunyi ketang ketung ketang ketung..
 
Me : Hihi,.saya rasa la kan, kalo saya masak macam tu kat rumah, confem mak saya ngamok.

Buah hati kita : Nape pulak?

Me : Yela, tak pasal-pasal berlubang pulak kuali saya kerjakan..mane dia tak ngamok..hahahaha.. =D
 
Buah hati kita : =D


# Dulu, masa aku kecik pernah cuba masak nak ikut style orang kat kedai masak..nasib kuali tak berlubang..hahahaha... =D


 google images


14 comments:

  1. mcm kat kafe hostel kmk dolok.. tung tang tung tang jak bunyi nya masak.. nang bunyi org main tikam2 kuali jak.. tapi nyaman pakcik ya masak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk asa mun masak bunyi dak ya ng nyaman nk pa dmasak ow..kmk pn mowk juak cuba..hehehe..

      Delete
  2. Hehheeh orang kata feeling lebih sikit bila masak bunyi ketung ketang gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya, btl jugak tu..nak masak kena ada feel..baru ada bunyi mcm tu time masak2..hikhikhik..

      Delete
  3. hehehe..senyum kejap baca entry..tapi kan..tak penah dengar kes kuali berlubang kena ketuk masa masak..ganas giler yerrr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..kalau gadoh ngan laki time masak tu confem ade kuali berlubang..hihihihi..

      Delete
  4. hahaha, kalau keletang keletung tetibe kuar makanan sedap takpe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. contohnya mcm mknan kt hotel 5 bintang..baru syiok mkn...hehehe.. :D

      Delete
  5. Hahaha. Mun dpt melubangkan kuali ya nang kuat laa. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...cmne ndak kh upa mun masak sampey dapat melubang kuali ow..hahahaha..

      Delete
  6. Hahaha, kamek ada try. Kononnya pro. Tapi masakan sik adalah power nie. Sowg jark sudi makan masakan kamek. Ya pun ada kamek nak sik tawuk pa-pa ya.

    ReplyDelete
  7. hasilnya sedap ke x mkan kt situ?? hehe

    ReplyDelete
  8. nang ada orang masak ketang ketung..bingit bingit. haha..

    #lamak sik singgah ctok,ktk pun nmpaknya lmk x bukak blog.hehe

    ReplyDelete
  9. 안녕하세요! Hi~! this is twinscraftlife^^ We sell handmade crafts^^ pls visit our blog shop^^ 꼭 오세요^^ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete

Hai korang..

Terima kasih banyak-banyak sebab sudi komen entri ni..

Lepas ni saya akan terjah blog anda pulak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Peribadi Alialia/2012-2013